Sporta dejas pieaugušajiem

Sporta dejas – tas ir skaistākais sporta veids uz planētas!

Ja esat redzējis sporta deju sacensības, tad katrā ziņā atceraties krāšņos tērpus, dejotāju lepno stāju, kustību un līniju precizitāti. Straujās un komplicētās ritmiskās kustības aizrauj elpu, bet partnera un partneres kustību harmonija un saskaņotība demonstrē patiesas jūtas, no maigas romantikas līdz dedzīgai kaislei.

10 lieliskas sporta dejas, katra ar savu raksturu, savu ritmu, noskaņojumu un savu mūziku. “Es arī tā gribētu mācēt”, jūs domājat. Bet diemžēl nereti tie paliek vien jūsu nerealizētie sapņi. Un iemesls – dažādas bailes, kas moka iesācēju.  Parunāsim par biežākajām bailēm, kuras izjūt dejotāji iesācēji.

Lai tā dejotu, vajadzēja sākt dejot jau bērnībā

Daudzkārtējā pasaules čempione Karmena Vinčelli (Carmen Vicelj) ar dejām sāka nodarboties 17 gadu vecumā.  Arī dejotāji, kas uz deju sportu atnākuši 30 gadu vecumā, paspēj sasniegt augstas sporta klases, ja vien viņiem ir vēlēšanās. Amatieru dejošanai ierobežojumu vispār nav! Protams, tiem, kas dejo no bērnības, ir priekšrocības pār dejotājiem, kas sākuši dejot daudz vēlāk, bet arī viņi sasniedz lieliskus rezultātus. Vai zināt, ka karjera sporta dejās iespējama jebkurā vecumā, jo sacensības notiek ne tikai jauniešiem un bērniem, bet arī pieaugušajiem (līdz 35 gadiem), senioriem (35-45, 45-55, 55-65 gadi), turklāt praktiski visiem sagatavotības līmeņiem? Un, protams, jūs varat iemācīties skaisti dejot un nepiedalīties sacensībās, bet uzstāties šovos, svētkos, ballītēs un vienkārši gūt baudījumu no dejas.

Man nav partnera vai partneres

Bet tagad iedomājieties, ka jūsu potenciālais partneris/partnere arī kaut kur sapņo par dejām un neuzdrīkstas uzsākt šī paša iemesla dēļ! Kā jums satikties?

Faktiski tikai 20% dejotāju iesācēju nāk uz nodarbībām uzreiz pārī, bet lielākā daļa startē pa vienam un atrod pāri jau nodarbībās. Tas ir daudz reālāk nekā jūs domājat. Bet vai jūs zināt, ka produktīvas nodarbības var sākt arī pa vienam? Darbs pie individuālās tehnikas ir neatņemama un nozīmīga apmācības procesa sastāvdaļa.

Lai prastu kustēties pārī, katram ir jāzina sava partija un jāapgūst noteiktas tehniskās iestrādes. Ar to tad arī jānodarbojas, kamēr jums nav pāra! Dejojošam partnerim vai partnerei ir daudz vieglāk atrast pāri, jo jūs jau kaut ko protat!

Sporta dejas – tas ir dārgi

Jā, tas ir dārgi.
Ja gribat kļūt par sportistu, piedalīties sacensībās un gūt godalgotas vietas, būs jāapmaksā individuālas nodarbības, jāpērk vai jāšuj dārgi sacensību tērpi, jāveltī laiks un spēks ikdienas treniņiem. Sporta dejas – tas ir krāšņs sporta veids.

Ja gribat dejot sev, savam priekam, tad viss būs daudz vienkāršāk un lētāk. Būs jāapmaksā tikai nedārgās grupu stundas.

Es izskatīšos neveikli deju zālē, visi par mani smiesies

Jums ir lieluma mānija? 🙂
Deju skolā, kuras sienas ir redzējušas tūkstošiem dejotāju iesācēju, ir ļoti grūti kādu sasmīdināt ar pirmajiem soļiem. Jūs neprotat dejot un tāpēc esat atnācis uz nodarbību. Tas nav smieklīgi, tas ir normāli.

Vīri nedejo

Pareizi, sporta dejas dejo džentelmeņi.

Esmu resns/resna, garš/gara, īss/īsa

Ja jums ir liekais svars, tad, dejojot, tas ilgi pie jums neuzkavēsies. Sporta dejas lieliski koriģē figūru un stiprina muskuļus, uzlabo stāju un vispār ļoti maina cilvēku kā ārēji, tā arī iekšēji.

Ja uzskatāt, ka jums ir nepiemērots augums dejām, tad ziniet, ka kaut kur tādas pašas domas ir jūsu nākamajam partnerim vai partnerei. Jo garš/īss augums ir sastopams kā vīriešiem, tā arī sievietēm. Galvenais, lai pārī jums būtu ērti, pārējais – sīkumi!

Draugi! Nost ar aplamām bailēm, jums viss izdosies. Mēs ar nepacietību gaidām jūs uz nodarbībām, lai padalītos ar savām zināšanām un labu noskaņojumu. Pienācis laiks realizēt savu sapni par deju, sāciet dejot jau šodien!

Jo sporta dejās visgrūtākais – spert pirmo soli!

Informāciju par uzņemšanu pieaugušo deju kursos uzziniet šeit!